6 нов · wishcakes · No Comments

Čarolija Mirror glaze torte

 

Vrativši se na početak priče, kao što smo uspeli das napravimo od našeg sna jedan savršen slatki kutak za izradu raznoraznih vrsta poslastičarskih majstorija, tako je veoma bitan i sadržaj samih torti koje izrađujemo. A za jedinstveni izgled, tu je mirror glaze koncepcija koju ćemo Vam sada dočarati.

 

Na primeru famozne Kapri torte, možemo videti da nije samo prepoznatljiv istoimeni sladoled, već i da ova torta ima specijalno mesto u srcima svakog ko je proba. Asocijacije na sočnu malinu i tropske predele mogu se dočarati finalnim izgledom torte koji krije njene sastojke ispod svoje staklaste glazure. Snovi se mogu pretočiti i u stvarnost, a to upravo svedoči torta u obliku oblaka. Upravo jedinstven i specifičan oblik će nas naterati da nam misli odlutaju negde daleko, dok će dominantan ukus bele čokolade i jagoda zagolicati naša čula.  Mada tu nije kraj čokoladnom užitku, tu je i preliv od crne čokolade, ali i čokoladna korica.

 

Da treba biti obazriv kod izbora čokolade koju koristimo za pripremu, isključivo odluka ide ka onim najboljim i najkvalitetnijim, bez dalje diskusije. Proporcionalna razmera odgovarajućij sastojaka od presudne je važnosti za dalji proces izrade torti. Tako se ispod staklaste glazure može naći i sadržaj torte pistać-malina. U našoj zamisli, ona je prelivena plavo-ljubičastom staklenom glazurom, sa ljubičastim cvetom na vrhu. U ovoj torti se može osetiti podjednaka dominacija ukusa bele čokolade, pistaća i maline. I to počinje na taj način da za jednim kremom od bele čokolade, zatim sledi drugi krem od bele čokolade i paste od pistaća, a njima se pridružuju sos od maline i bela vlažna korica. Da se ne bismo vrteli dalje u ovom krugu slatkih zadovoljstava, jedino rešenje je što pre probati ovu tortu! Takođe, kombinacija pistaća i bele čokolade može se uočiti i u nekim drugim specijalitetima zato što obično, pri prvoj pomisli na pistaće, pred nama se stvori slika slanih grikalica, međutim, njihova jedinstvena aroma se sjajno slaže sa kvalitetnom i sa pažnjom odabranom belom čokoladom.

 

Još jedna varijacija mirror glaze torti koju smo isprobali, a koja je u svakom smislu osvojila Vaša srca jeste upravo Malina mirror glaze torta. Čokoladni trio najkvalitetnije bele, crne i mlečne čokolade u kombinaciji sa koricom od plazme krije se ispod staklastog crvenog preliva u koji ćete se svakako zaljubiti na prvi pogled, ali i na prvi zalogaj! Čokolada je sama po sebi afrodizijak, a aroma maline će se sjediniti sa tonovima 3 vrste čokolade i napraviti pravu fantaziju u mislima onog ko je proba!

 

Koncepcija mirror glaze torti dugo je bila sakrivana od očiju javnosti, ali mi smo došli do originalne recepture i želimo da je poklonimo i Vama, bar jednim delom, zato što Vi činite deo sna koji se zove Wish Cakes!

 

 

 

Wish Cakes 2018 | Designed and developed by Sargon Creative Media